Karijera

INA Grupu pokreću ljudi. Zajedno gradimo pozitivnu korporativnu kulturu u kojoj poštujemo različitosti, osnažujemo kompetencije, otvoreno komuniciramo te kao tim postižemo vrhunske rezultate. Zahvaljujući akumuliranim znanjima, tržišnom iskustvu te prije svega stručnim i motivisanim radnicima koji su temelj našeg uspjeha, jedna smo od vodećih kompanija za trgovinu gorivom u Bosni i Hercegovini. Upravo zato, HOLDINA nudi idealno okruženje za razvoj svih vaših potencijala.

Radimo s integritetom

Otvoreni smo, iskreni, dosljedni i transparentni u svemu što radimo. Prema svima se ponašamo korektno i s poštovanjem, iznosimo svoje mišljenje kada je potrebno i ispunjavamo dana obećanja. Preuzimamo odgovornost za lično zdravlje i sigurnost, za zdravlje i sigurnost svojih kolega, i odgovorno se odnosimo prema okolišu. U radu se uvijek vodimo standardima etičke prakse.
 

Fokusirani smo na klijenta
Obraćamo se klijentima u svrhu razumijevanja njihovih potreba te proaktivno tražimo dodatne informacije. Preuzimamo odgovornost za rješavanje njihovih problema, usredotočujući se na rješenja (“kako”), a ne na prepreke (“zašto ne”). Propitujemo status quo i pokrećemo promjene u načinima rada kako bi se osiguralo dugoročno partnerstvo s klijentima.

Razvijamo sposobnosti
Proaktivni smo i nastojimo kontinuirano poboljšati sami sebe. Otvoreni smo i aktivno tražimo povratne informacije te shodno njima tražimo mogućnosti za razvoj i ustrajemo u njihovoj realizaciji. Predlažemo i pokazujemo otvorenost za inovativne načine rada. Hvalimo postignuća drugih i pružamo povratnu informaciju kako bi drugi bili podržani u njihovom razvoju.

Sarađujemo
Sarađujemo i djelujemo kao jedan tim. Razmjenjujemo informacije, znanje i iskustvo s kolegama unutar i izvan vlastitog tima te u obzir uzimamo različita mišljenja. Pružamo pomoć i tražimo pomoć kada je potrebna. Odajemo priznanje drugima za njihove zasluge i slavimo uspjehe.

Postižemo rezultate
Preuzimamo odgovornost za postizanje izvrsnih rezultata. Određujemo prioritete i radimo u skladu s očekivanjima, propisima i standardima kvaliteta. Na vrijeme ukazujemo ukoliko zadatak neće biti dovršen ili se očekuju poteškoće. Predlažemo načine za brže ili lakše obavljanje zadataka i učinkovito pretvaramo ideje u akcije. Kontinuirano pronalazimo područja za povećanje učinkovitosti i inovacije, uključujući uklanjanje aktivnosti koje ne dodaju vrijednost.

Naša snaga leži u različitostima
Upravo zato gradimo kulturu u skladu s najvišim etičkim vrijednostima i načelima, u kojoj se razlike poštuju i prihvaćaju, bez obzira jesu li to vidljive razlike kao na primjer spol, dob, rasa, jezik, invaliditet, ili su to manje vidljive razlike poput vjere, etničke pripadnosti, seksualne orijentacije, uvjerenja, hobija ili, na primjer, stilova učenja i razmišljanja.

Svojim svakodnevnim ponašanjem stvaramo zajednicu u kojoj se svi osjećaju uključeni, poštivani i povezani i gdje svako ima priliku za razvoj svojih vještina i talenata bez predrasuda utemeljenih na ličnim karakteristikama koje nisu povezane s poslom.

U HOLDINI svako je bitan.

Ponosni smo što radimo u HOLDINI

U HOLDINI potičemo kontinuirani razvoj kompetencija. Ulažemo u svoje radnike i promovišemo razvoj na više nivoa:
  • Stručna tehnička znanja
  • Razvoj talenata
  • Razvoj menadžmenta
  • Inovativne metode učenja za sve zaposlenike
Prepoznajemo najbolje radnike - provodimo sistem upravljanja radnim učinkom, snažan i moderan alat koji mijenja našu organizacijsku kulturu, radnike od najniže razine do top menadžmenta. Ovaj sistem omogućava nagrađivanje radnika koji su dosegli i nadmašili očekivani radni učinak i u kojem se potiče redovno davanje povratne informacije.
 
Važno nam je zadovoljstvo i uključenost radnika - mjerimo uključenost i zadovoljstvo zaposlenika putem ankete koja se provodi svake dvije godine i koja pruža relevantne povratne informacije menadžmentu kompanije kako bi bolje upravljali promjenama, odnosno omogućuje da se bolje razumije ono što zaposlenici osjećaju i misle kako bi poduzeli odgovarajuće aktivnosti.
 
HOLDINA je dobitnik brojnih priznanja i nagrada struke za izvrsnost u području upravljanja ljudskim resursima. Posebno smo ponosni što smo nositelji certifikata Partner poslodavac, prestižnog priznanja za upravljanje zaposlenicima, u sklopu kojeg smo dobili posebno priznanje za kvalitetne procese zapošljavanja, brigu o dobrobiti zaposlenika, uspješan sistem praćenja radnog učinka i brojne inicijative kojima se potiče zdrav život zaposlenika te balans njihovih privatnih i poslovnih života. HOLDINA se također kontinuirano nalazi među najpoželjnijim poslodavcima u BIH i među TOP 3 najpoželjnija poslodavca u Sektoru nafte i plina.

Prijavite se i uvjerite se sami!

Za dodatne informacije obratite se na ljudski.resursi@holdina.ba